W nowym roku wszystkie kawy w COSTA COFFEE zyskają subtelną kokosową nutę za sprawą nowego rodzaju mleka. Od tej pory bariści będą mogli przygotować nasze ulubione kawy klasyczne Latte, Flat White czy Cappuccino na bazie napoju kokosowo-sojowego. To innowacyjny sposób przygotowania, który zachwyci nawet najbardziej wytrawnych kawoszy i sprawi, że klasyczne kawy zyskają zupełnie nowe wydanie. Są lekkie w smaku, a przy tym subtelnie egzotyczne, ale bez cienia zbędnej słodyczy. Napój kokosowo-sojowy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnego mleka i co ważne, jest przyjazny dla wegan. To także ciekawy wybór dla tych, którzy sięgają po mleko roślinne z własnego wyboru.
Dla osób, które poszukują bardziej intensywnego kokosowego smaku, polecamy kolejną nowość - Coconut Latte. To kawa na mleku kokosowo-sojowym, w której odnajdziemy subtelną nutę wanilii. Mleczną piankę z wierzchu zdobi posypka z prażonych kokosów. Całość jest delikatna i lekka w smaku. Jest to świetna alternatywa dla osób, które poszukują czegoś innego niż kawy klasyczne, a jednak mniej deserowego niż kawy smakowe.
Druga sezonowa propozycja to czekoladowo-orzechowe Choconut Macchiato – trójwarstwowa kawa, precyzyjnie wykończona pajęczynką z sosu czekoladowego – pięknie wygląda i obłędnie smakuje. W menu znalazł się też hit tegorocznego, zimowego menu, czyli Złoty Karmel. To kawa o smaku inspirowanym czekoladowo-karmelowym ciasteczkiem shortbread. Podawana oczywiście z bitą śmietaną i złotą posypką.
Nowe menu obowiązuje od 3 stycznia 2018 r. w kawiarniach Costa Coffee w całej Polsce.
All rights reserved 2013 - 2024; Deweloper Ads-Center.NET